Weekupdate 4

By ICONS Dev 4 jaar ago
Home  /  Social Media  /  Weekupdate 4
DMF-Weekupdate 4

Deze week breng ik voor Dutch Media Factory een update met het nieuws op tech-gebied. Het is een drukke week geweest voor de bekende internetondernemingen en het moet gezegd worden, ze hebben weer ware juweeltjes klaarliggen. Facebook’s WhatsApp is eindelijk beschikbaar als multiplatform programma en Microsoft is met een virtuele bril de concurrentie aangegaan met Facebook (Oculus Rift) en Google (Glass). En hoe! Later in deze weekupdate kom ik hier uitgebreid op terug. Verder heeft Microsoft ook zijn multiplatform Windows 10 aangekondigd, deze versie sluit perfect op elkaar aan en kan na enkele slechte jaren zich weer meten met de concurrentie. Google heeft de gebruiksvriendelijkheid van zijn Drive apps verbeterd en een Touch ID optie toegevoegd. Owja en dan als laatste, Dropbox voor de Windows Phone is beschikbaar. Kortom, een Microsoft week met wat extra nieuws.

WhatsApp Web


Het was natuurlijk een kwestie van wachten tot WhatsApp met een desktopversie zou komen. Google Hangouts, Skype en Telegram gingen de berichtendienst al voor. Als je een iPhone bezit moet je nog even wachten. Oprichter Jan Koum gaf aan dat vanwege de beperkingen in het Apple platform er nog geen versie gaat komen. Android-, Windows Phone- en BlackBerry gebruikers kunnen al wel gebruikmaken van de desktopversie. BlackBerry ondersteunt Android apps dus die gebruikers hebben geluk.

DMF-Weekupdate 4 WhatsApp Web

Helemaal nieuws is het niet, slechts weinig mensen zullen daarom rouwen. Allereerst is het belangrijk dat je de nieuwste versie van WhatsApp geïnstalleerd hebt staan. Hierna open je in je Chrome browser de web.whatsapp.com webpagina en dan ben je er bijna.

Scan met je mobiel de QR-code (download anders een QR-code scanner) en je computer neemt je mobiele WhatsApp-scherm over.

Ik heb het nu twee dagen getest en voor werk is het reuze handig. Alleen het geluid blijft afgaan, dit is vervelend. In de nieuwe update hoop ik dat ze het geluid automatisch kunnen muten zodat enkel je browser wordt gebruikt. Verder is het een klasse update. Voice, Emoji, gesprekken starten en zoeken zitten er allemaal in. En op je telefoon een gesprek sluiten is op je desktop zeer snel te zien.

Microsoft Hololens

DMF-Weekupdate 4 Microsoft Hololens

Ik moet eerlijk zijn dat ik doorgaans goed op de hoogte ben van nieuwe releases, maar dit had ik niet zien aankomen (de bril an sich). Op het Windows 10 evenement presenteerde Microsoft een bizar revolutionaire bril die de Google Glass en de Oculus Rift gewoon omver blaast. Ze noemen het zelf de volgende stap van computergebruik. Kijk liever naar deze video:


De bril is dus een headset die holografische modellen maakt van levensechte modellen. Dus combineer Google Glass en de Oculus Rift en geeft het nóg iets extra’s en dan krijg je dit. Ik vind het er eigenlijk uitzien als een hippe skibril. De HoloLens wordt al gebruikt door medewerkers van NASA om Mars te verkennen. En één ding is zeker, Minecraft voor de HoloLens gaat er aan komen.

Google Drive met Touch ID en Finger Friendly

Als je een gebruiker bent van Google Drive dan weet je dat het op mobiel niet echt lekker werkt. Je Docs, Sheets en Slides werken wel, het ging alleen niet van harte.

Bij een kleinere telefoon was het tot nu toe priegelen als je een zin wilde invoeren of een tabel aanmaakte. En je spelling zal soms ook foutjes bevatten. Gelukkig is daar een update voor en die is nu uit. Een spellingcheck, de optie op kolommen en rijen te verbergen en de schermlezers van Android Talkback en iOS VoiceOver werken nu nog beter.

DMF-Weekupdate 4 Siri

Touch ID

Voor Drive gebruikers met een iPhone en iPad is er nog een leuke toevoeging. Die kunnen vanaf vandaag hun vingerafdruk gebruiken om de Google apps te openen. Deze update wordt nu uitgerold, ik verwacht dat dit binnen nu en enkele dagen voor iedereen te gebruiken is.

Windows 10 zegt vanaf nu We Sync

DMF-Weekupdate 4 Windows 10

Over de afgelopen jaren heb ik de hoop op Windows deels opgegeven. Het enige voordeel van Windows is nog dat het programma’s kan installeren. Anders was ik in 2011 enkel nog bij mijn Chromebook gebleven. Langzaam aan gaat Windows het internet omarmen. Ze hebben een nieuwe browser genaamd Spartan, werkt de Xbox moeiteloos samen met zijn computervrienden en is mobiel de beste vriend van tablet, desktop en de tv. Dit hebben ze toch mooi voor elkaar gekregen bij Microsoft.

DMF-Weekupdate 4 Windows 10 2

Na het dramatische Windows Vista kwam een redelijke Windows 7. Toen ze vonden dat ze op de weg terug waren, brachten ze het vreselijke Windows 8 uit. Dit is zo ’n product waar bij je denkt, het zit geweldig in elkaar (als je 4 opstapfases inbouwt). Je miste gewoon iets. Microsoft heel veel moeten leren, maar je krijgt dan toch waar voor je geld. En als toetje is Cortana, de voice assistent van Microsoft de beste in zijn soort. Siri en Google Now zullen wel een traantje weg moeten pikken. Maak je maar op voor een krachtig Windows platform. Ze zijn op het goede moment weer terug.

Dropbox beschikbaar voor Windows Phone


Ik begon met een lang verwachte versie van WhatsApp. Gebruikers van Dropbox zullen dit ook gedacht hebben, waar blijven wij? Je moet even wachten maar hij is er echt. Als je naar de website gaat dan is de mobiele versie van Dropbox for Windows Phone nu beschikbaar.

DMF-Weekupdate 4 Dropbox Windows

 

Category:
  Social Media
this post was shared 0 times
 000
About

 ICONS Dev

  (14 articles)