Wearables worden de gadgets van 2015

By ICONS Dev 4 jaar ago
Home  /  Online marketing  /  Wearables worden de gadgets van 2015
Wearables

Wearables werden al langer verwacht en zijn dit jaar al gelanceerd, waarom zouden ze dan dé hit worden van volgend jaar? Hier kan ik gemakkelijk antwoord op geven. Vanuit de eerste modellen die dit jaar gelanceerd zijn staan er geweldige producten in de planning. Apple’s iWatch komt volgend jaar uit en het ecosysteem wordt nog beter uitgewerkt. Voor communicatie, algemeen gebruik, data en als persoonlijke assistent zal het bijzonder goed gaan werken.

Een mobiele vriend

Wat zijn wearables ook alweer? Wearables zijn de smart-versies van je bestaande accessoires die je aan je lichaam draagt. Denk aan een armband, horloge, ketting, schoenen, muts etc. Zelfs lenzen ontsnappen niet aan de invloeden van technologie. Onderzoekers proberen zo veel mogelijk wearables uit om deze optimaal te maken voor een digitale omslag. Producten die al geoptimaliseerd zijn worden steeds meer gespot. Een Google Glass, Fitbit stappenteller, of een slim horloge kan je al gemakkelijk kopen. Dit komen we in 2015 steeds meer tegen.

Maar waarom? Google heeft in 2013 en 2014 een stap in de goede richting gedaan. Een grote tegenvaller was Google Glass, te duur en iets te gecompliceerd. Voor veel mensen is het nog not done om andere mensen te filmen. Zeker na de NSA perikelen van Edward Snowden. Google lanceerde al snel het platform Android Wear waar ontwikkelaars een  lightversie van Android aan producten kunnen koppelen. Eigenlijk is het een versie van Google Now met meerdere opties. Het Moto360 horloge is een mooi voorbeeld van een geslaagd product. Deze mobiele vriend helpt je niet alleen bij de tijd, je kan er veel meer mee! Aan de hand van dit horloge neem ik je mee in huis, tijdens het sporten en wat het kan doen op de werkvloer.

In huis

De mobiele telefoon is momenteel je beste vriend. Je neemt hem overal mee naar toe en je schrikt als je hem bent vergeten. Want je zou maar iets missen! Uiteraard zijn er nadelen, je voelt hem in je zak zitten of staar af en toe naar je tas in de hoop op een trilling, lampje of een geluidje zodat je kunt opspringen. Een wearable is anders. Omdat het zich op je lichaam bevindt, helpt het je gemakkelijker communiceren met het apparaat. Een slim horloge zit op je pols, het is daarom gemakkelijk om te kijken wat voor update er binnen komt. De onderstaande video komt van Moterola Mobility:

De video toont het gemak van een slim horloge. Verschillende opties zoals sms-berichten controleren, een notitie aanmaken en het design aanpassen. Als je de afstandsbediening van je televisie niet wilt pakken kun je het horloge ook instellen om van zender te verwisselen. Je swiped gewoon van links naar rechts voor een ander kanaal. Erg gemakkelijk toch?

Onderweg en tijdens sport

Gadgets zijn leuk, maar ze moeten wel functioneel zijn. Anders is het weer een van de zoveel beloofde revoluties die zich niet waar kunnen maken. Onderweg en tijdens het sporten moeten ze zich gaan waarmaken. Een geroemde optie is het bedienen van de radio en het meten van je stappen. Als je een hardloper bent is dit een goede controle om te zien dat je op de goede weg bent. Dit jaar heeft Google de health-app Google Fit gelanceerd. De integratie met Google Now zorgt voor een ultiem controlepaneel voor de hardcore sporter die alles in de gaten wilt houden. Met een smarthorloge kan je dit gemakkelijk bijhouden tijdens een training.

Op het werk

Ook op het werk zijn er erg veel mogelijkheden. Evernote heeft ook een app ontwikkeld waarin je een spraaknotitie kan opslaan. Hangouts werkt ook op de horloges en ik ben er van overtuigd dat er meer apps gaan volgen. Het zou toch mooi zijn als je een mail van een collega direct op je horloge binnenkrijgt, je weet dan precies dat er iets aan zit te komen. Beantwoorden kan je natuurlijk later doen.

Conclusie

Ook als Apple de iWatch lanceert ben ik er van overtuigd dat de Android-modellen sneller over de toonbank vliegen dan dat dit nu het geval is. De “heb” sensatie gaat daarom pas in 2015 beginnen. Technologie-nerds spreken al van een ware sensatie, veel meer dan bij Google Glass. Ze zijn betaalbaar, gemakkelijk te bedienen en doen precies wat ze moeten doen. Dan vergeten we nog bijna de laadtijd! Na een dag gebruik heb je nog ongeveer 20% over. Na een jaar zal dat tussen de 0 – 5% inzitten. Voor de meeste slimme horloges krijg je een oplaad-dock.

Ga jij er een kopen? Laat in een reactie weten hoe jij hier over denkt.

Category:
  Online marketing
this post was shared 0 times
 000
About

 ICONS Dev

  (14 articles)