Uw website gaat dalen in Google, wordt mobile-friendly

By ICONS Dev 4 jaar ago
Home  /  Online marketing  /  Uw website gaat dalen in Google, wordt mobile-friendly
DMF mobile-friendly cover

Vanaf 21 april wordt “mobile-friendly” één van de rankings voor uw website binnen Google Zoeken.

Google laat weer van zich horen. In het rijtje van de Google Panda, Penguin en Hummingbirds staat dit keer Mobile Friendly centraal. In het derde kwartaal van 2014 was het aantal mobiele zoekopdrachten groter dan desktop computers en laptop samen. Deze verschuiving van browser naar mobiele applicaties en mobiele zoekopdrachten heeft er voor gezorgd dat Google haar zoekopdrachten anders gaat beoordelen. Vanaf 21 april 2015 krijgen websites die mobiel toegankelijk zijn voorrang op websites die geen mobiele website hebben. De “mobile friendliness” van websites gaat zwaarder wegen als ranking factor.

Het is een logische vervolgstap van het Mobile Friendly-label dat op 18 november 2014 is uitgerold. Als gebruikers een zoekopdracht uitvoerden op Google Zoeken dan kregen zij het volgende te zien:

DMF mobile-friendly 2

 

Google trekt deze ontwikkeling dus nu naar een volgende fase door de Kwaliteitsbeoordeling hier nu aan te koppelen. Want websites die   geen mobiele website hebben zorgen er voor dat Google zelf minder relevant wordt voor haar gebruikers. En Google ruikt de concurrentie, Facebook, Amazon en Yahoo!/Bing proberen steeds meer marktaandeel van Google weg te snoepen. Het wordt dus tijd om te leren waarom Google deze stap maakt en waarom u als bedrijf hier van moet leren.

 

Wat betekend het Mobile-friendly label?

Een website voldoet aan het label ‘mobile-friendly’ als het voldoet aan de volgende voorwaarden:

  • Gebruik geen mobiel-onvriendelijke software zoals Adobe Flash;
  • Een tekst moet leesbaar zijn zonder zoomen;
  • Een website met verticaal scrollen, niet horizontaal;
  • Links moeten met één vinger gemakkelijk klikbaar zijn.

Om er achter te komen of uw website mobiel-vriendelijk is heeft Google een tool aangemaakt om uw site te testen. Met de test wordt de URL geanalyseerd en ziet u of de pagina mobiel-vriendelijk is.

 

Mobile wordt het belangrijkste kanaal 

We waren 10 jaar geleden blij dat we met een laptop overal konden werken waar we maar wilden. De dongel was een handig hulpmiddel om online te gaan. En die ontwikkeling is helemaal nog niet zo oud. Toch moeten we nu volledig overschakelen op mobiel. Want heeft u al gehoord van Google Glass, een Smartwatch of een Virtuele Reality-bril? Mobiele apparaten worden steeds dominanter en als bedrijf moet u deze hulpmiddelen omarmen.

Wat gebeurt er als wij niets doen?

Stel dat u nu op pagina 1 staat in Google Zoeken. Deze vermelding is uitstekend, bezoekers kunnen met een zoekopdracht goed bij uw pagina komen. Alle websites die op pagina 1 staan hebben echter geen mobiele website. Na 21 april betekend dit dat websites die wel een mobiele website hebben voorrang krijgen ten koste van de websites op pagina 1. U kunt dus gemakkelijker zakken. En dat wilt u niet. Investeer daarom in een goed toegankelijke website en blijf relevant.

DMF mobile-friendly 1

U bent dus gewaarschuwd en hierboven staan de oplossingen om aan kop te blijven.

Category:
  Online marketing
this post was shared 0 times
 000
About

 ICONS Dev

  (14 articles)