Optimaal gebruik van uw website

By ICONS Dev 4 jaar ago
Home  /  Online marketing  /  Optimaal gebruik van uw website
Wordpress onderhoud

Als ondernemer moet u met veel dingen rekening houden. Het bedrijf moet online gemakkelijk vindbaar zijn en kwaliteit uitstralen. Wanneer potentiële klanten twijfelen over uw diensten moet de website duidelijkheid geven over wie u bent en wat u kan. Om het lastig te maken zorgen desktop computers, tablets en mobiele apparaten er voor dat er verschillende vormen van presentatie zijn. Hier moet een ondernemer rekening mee houden. Als u optimaal gebruik maakt van de website zorg er dan voor dat de meeste tips uit de onderstaande graphic in uw site zitten.

Lijstjes zorgen er voor dat lezers inspiratie krijgen voor eigen gebruik. Wanneer u naast de website naast de DO’s legt ziet u direct waar de aandachtspunten zitten. Maak optimaal gebruik van website en zorg dat deze tips zo snel mogelijk worden toegepast.

Wat u moet doen

Het is niet nodig om ieder punt te bespreken, we zullen eerst de belangrijkste punten bespreken. Wanneer die punten zijn afgevinkt kan je de volgende vijf DO’s zelf toepassen. Wanneer je hier niet uit komt horen wij dit graag. Wij kunnen hier bij helpen.

 • Beveiliging. Zorg er voor dat de website veilig en vertrouwd aanvoelt. Aan de voorkant moeten klanten het gevoel krijgen dat je professionaliteit uitstraalt. Als je een webwinkel heb zorg je er voor dat klanten veilig kunnen winkelen. Een veilige bestemmingspagina begint vaak met https (s staat voor secured). Aan de achterkant zorg je er voor dat hackers niet gemakkelijk bij je content kunnen komen. Optimaal gebruik van je website maken doe je door een sterk wachtwoord te gebruiken. In deze link kun je een veilig en sterk wachtwoord aanmaken: veilig wachtwoord maken.
 • Gemakkelijk contact leggen. Een website of een webwinkel moet er professioneel en goed uitzien, toch is het doel dat klanten/bezoekers diensten afnemen. Zorg er voor dat bezoekers gemakkelijk contact kunnen leggen. Hoe zij dit doen bepaal jij. Breng een telefoonnummer, een e-mailadres of -pagina duidelijk in beeld. Doe je dit niet, dan loop je de kans dat ze op zoek gaan naar een concurrent.
 • Gemakkelijk leesbaar. De tekst op een website (desktop/tablet/mobiel) moet gemakkelijk leesbaar en duidelijk zijn. Een lettertype moet niet te dun, maar zeker niet te dik zijn. Zoek hier een juiste balans voor. Je hebt drie hoofdgroepen als het gaat om lettertypen; schreef-, schreefloze- en fantasieletters. Voor digitaal gebruik raden wij fantasieletters af. Dit zijn speelse vormen die je wel in een logo kunt gebruiken, maar om te lezen is dit zeer af te raden. Schreef- en schreefloze letters komen het meeste voor. Een schreefletter is een letter die er uitziet alsof deze is geschreven. De letters zijn zeer bruikbaar in gedrukte media. Schreefloze letters zijn letters die met een liniaal en passer zijn getekend (dit letterype is schreefloos). Schreefloze letters zijn goed bruikbaar in mobiele toepassingen. Ze worden ook vaak in gedrukte media gebruikt.
 • Multi-platform. Maak gebruik van meerdere platformen. Tot 2010 was het de norm dat gedrukte media en een website je een goede presentatie gaven. Daar zijn tablets en mobiele apparaten bij gekomen. Mobiele apparaten zijn zelf al opgedeeld in mobiele telefoons en ‘wearables’. Ga naar Google Analytics om te zien hoe jouw klanten je website bezoeken. Google geeft hier goede analyses voor.
  • Gebruik social media. In Nederland is Facebook het nummer 1 sociale platform. Maar betekent dit ook dat jouw klanten hier actief mee bezig zijn? Misschien zitten zij wel op Twitter of op Google+? Kijk goed wat het beste bij jouw bedrijf past, er is voor ieder bedrijf wel een medium. Zorg er ook voor dat je klanten dit gemakkelijk kunnen gebruiken. Maak optimaal gebruik van je website en zorg  voor de juiste koppelingen.

[themeone_two_half txtalign=”txt-left” boxed=”true” padding=”” color=”” last_column=”” anim=”” delay=”0ms”]

Wat u niet moet doen

Gelukkig heeft WeddingWire ook een DON’TS lijst gemaakt, je kan gemakkelijk dingen over het hoofd zien, of de DO’S verkeerd inzetten. We lichten vijf punten uit.

 • Kleurgebruik en fonts. Maak gebruik van een maximum aantal kleuren. Een website waar bezoekers worden bestookt met kleuren en meerdere soorten lettertypen roepen maar één ding op: irritatie, dus de bezoeker verlaat de pagina. Voor kleurgebruik geldt de regel ‘met mate’; gebruik niet meer dan 4 verschillende kleuren, het liefst zo min mogelijk variatie. Een thema kan wel een apart thema hebben, maar ga hier niet willekeurig op inspelen. Gebruik een strategie en plan dit zorgvuldig in. Dit doe je ook voor het lettertype. Ga niet met meerdere lettertypen werken omdat je denkt dat dit er leuk uitziet, gebruik liever voor een kop 1 lettertype en voor de tekst een andere. Twee is hier een duidelijke max.
 • KISS+S. Keep it Short, Simple en Sexy. Een webpagina moet duidelijk, strak en toegankelijk zijn. Zorg ook voor voldoende witruimte of een enkele kleur zodat de tekst naar voren komt en de lezer gemakkelijk door het menu kan navigeren.
 • Plaats relevante content. Content is belangrijk, zorg er voor dat de content die je plaats overeenkomt met eerdere content en bruikbaar is. Content dat geen meerwaarde heeft of juist aversie oproept, is schadelijk voor je presentatie. Maak een lijst met hoofdcategorieën en plaats al je content onder deze groepen. Valt een artikel, blog of pagina hier niet onder? Evalueer dan of het wel geplaatst moet worden.
 • Test media. Als je meerdere media gebruik is het belangrijk dat je bij iedere nieuwe update of plaatsing kijk of dit bericht geoptimaliseerd is voor de toegepaste platformen. Je wil immers niet dat je website op een mobiel apparaat hapert of wegvalt. Checken kost 1 minuut tijd, verbeteren en aanpassen veel meer.
 • Blijf up-to-date. Maak optimaal gebruik van je website en zorg dat je ‘vers’ blijft. Soms kom je een website tegen die drie maanden geleden voor het laatst is geüpdate. Of er is vorige week iets geplaatst, maar het voorgaande bericht dateert van 4 weken terug. Zorg er voor dat de berichtenstroom stelselmatig verloopt. Het komt niet professioneel over als dit onregelmatig wordt geplaatst. Met programma’s zoals Hootsuite kun je instellen wanneer je een bericht wilt plaatsen. Facebook pagina’s bieden deze optie ook aan. Zo krijg je vrijheid om vooraf berichten op te stellen en verder te gaan met je werk.[/themeone_two_half]

Optimaal gebruik van uw website

We zijn benieuwd welke DO’s en DON’TS hebben geholpen. Laat een reactie achter of neem contact met ons op als u meer informatie wilt over de bovenstaande punten.

Category:
  Online marketing
this post was shared 0 times
 100
About

 ICONS Dev

  (14 articles)