Microsoft zegt de advertentiemarkt definitief vaarwel

By ICONS Dev 4 jaar ago
Home  /  Online marketing  /  Microsoft zegt de advertentiemarkt definitief vaarwel
ZOEKMACHINE-MARKETING

Microsoft heeft de handdoek definitief in de ring gegooid. De Microsoft Advertising Division, verantwoordelijk voor het wereldwijde advertentiesysteem van het bedrijf, wordt in de komende periode ontbonden. De afdeling zal rond juli volgend jaar volledig zijn verdwenen. Achter de schermen zullen er 18.000 ontslagen vallen, ongeveer 14 procent van het totale personeel. De meeste banen zullen in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk verdwijnen. Overige afdelingen die wereldwijd actief waren voor de advertentiedienst zullen ook verdwijnen. Voor Microsoft betekent dit een verlies (van controle) over advertenties in Bing, MSN, Outlook, Xbox, Skype en het Windows platform. <a href=”http://www.businessinsider.com/microsoft-advertising-sales-team-redundancies-2014-10″>Business Insider</a> meldt dat de ontslagen over verschillende afdelingen worden verspreid. Een ingrijpende ontwikkeling.

Ik vraag mij op zo’n moment dan af of het slecht gaat met de Advertising Division. Als je de cijfers mag geloven juist niet. Volgens eMarketer groeien de wereldwijde advertentie-inkomsten van Microsoft jaar-op-jaar met 20 procent. Dit betekent dat Microsoft op het punt staat/stond om Yahoo van de tweede plaats te stoten. Yahoo bezit 2,54 procent van de advertentiemarkt, Google bezit 31,45 procent.

De afgelopen jaren heeft Microsoft veel klappen gekregen. Onder Steve Ballmer werd het bedrijf niet innovatiever en was er veel kritiek op Windows 8. Microsoft probeerde een gemiste slag op de smartphone en tablet-markt goed te maken. De Surface voldeed niet aan de verwachtingen en de Windows Phone moet zijn toegevoegde waarde nog tonen. De huidige CEO Satya Nadella heeft veel wijzigingen aangekondigd om Microsoft levensvatbaar te houden. Het Finse Nokia is gekocht om de Windows Phone te verstevigen en de advertentiemarkt wordt ontbonden. Net als in de economie is de regel ‘resultaten behaald in het verleden bieden geen garantie voor de toekomst’ een vaststaand feit. En Microsoft wil niet dezelfde aftocht ervaren die we bij BlackBerry hebben gezien. Dus er moest iets veranderen.

Is het beëindigen van de advertentiedienst dan zo’n goed idee? Op basis van de statistieken van eMarketer zou ik zeggen van niet. Maar wanneer je die cijfers uit elkaar zet is het logisch dat Satya Nadella hier goed over nagedacht heeft. Wanneer je een advertentie-dienst bezit moet je als dienstverlener wel klikken kunnen genereren. En daar is genoeg concurrentie voor. Ook de software moet aan kunnen sluiten op de hardware. Amazon faalde met zijn eigen telefoon, maar slaagde er wel in <a href=”http://www.theverge.com/2014/8/25/6066295/amazon-reportedly-buying-twitch-for-over-1-billion”>Twitch</a> te kopen. Met $ 970 miljoen troefden zij Google af. En dan hebben we het nog niet gehad over de wearables. Apple en Google brengen volgend jaar een smartwatch uit, een ultieme bron van informatie voor deze techreuzen.

Maar wacht,.. Microsoft lanceert volgend jaar toch ook een smartwatch? Dat klopt inderdaad. Met een groeiende advertentiemarkt is het daarom vreemd dat de dienst wordt ontbonden en zij zich meer gaat op de software. Mobiel, vast en zakelijk zijn de toverwoorden. Je zou denken dat advertenties juist nu belangrijker zijn dan ooit. Amazon, Google, Facebook en Yahoo staan te springen om advertenties te tonen. En hier inkomsten uit te halen. Met nieuwe online technieken en de stijging van mobiel gebruik lijken advertenties de goudklompjes op het net.

Om die reden vraag ik mij af of de verkoop van het <a href=”http://atlassolutions.com/”>Atlas platform</a> zo slim was. De toekomst zal het leren.

Category:
  Online marketing
this post was shared 0 times
 000
About

 ICONS Dev

  (14 articles)