Fresh! Gadget Nieuws

By Ruben van Putten 4 jaar agoNo Comments
Home  /  Online marketing  /  Fresh! Gadget Nieuws
banner-gadget-nieuws-blog

Zit je klaar voor fresh gadget nieuws?

In de afgelopen dagen kwam ik de onderstaande nieuwsitems tegen. Het futuristische Hoverboard van Marty McFly uit de succesvolle film Back to the Future II is nu ook echt ontwikkeld. Google heeft een nieuwe manier gevonden om je inbox te ordenen en het bedrijfje Memeoirs zorgt dat je Whatsapp gesprekken in boeken veranderen. Word je boos als je in een stadion zit en iemand wil eten gaan halen? Seat Serve wil hier verandering in brengen. We sluiten af met Foursquare. Hoewel de Swarm-app is gelanceerd wil het maar niet vlotten met het enthousiasme van gebruikers. Hoe staat het bedrijf er voor?

1. Hoverboard

Gadget Nieuws 1

Kickstarter heeft er een nieuw oogappeltje bij; het Hendo Hoverboard. Kenners van de film Back to the Future II zullen zeker enthousiast zijn. In de klassieker uit 1989 vliegt een jonge Michael J. Fox op een roze skateboard door het beeld. Een Amerikaans bedrijf is er nu in geslaagd om een werkende kopie te maken. Juich alleen niet te vroeg, op straat vind je hem nog niet.

Om te zweven gebruikt het Hendo Hoverboard twee grote elektromagneten. Je beweegt door je lichaamsgewicht te verschuiven. Het board activeert zichzelf als het in contact komt met een magnetische ondergrond. Op een andere ondergrond werkt het apparaat dus niet. Hendo gebruikt een koperen ondergrond om het board te liften. Tot die tijd kun je oefenen op een dichtstbijzijnde skateboardbaan.

Hendo biedt drie opties aan. Voor $349,- bestel je een Whitebox met “hover engine’ om  zelf met de techniek aan de slag te gaan. Voor $699,- bestel je de Whitebox met besturingsapp. Als je het board echt wilt hebben moet je wel even sparen. Voor $10.000,- bestel je één van de 10 exemplaren. De makers verwachten halverwege 2015 te kunnen leveren.

Bron: https://www.kickstarter.com/projects/142464853/hendo-hoverboards-worlds-first-real-hoverboard

2. Google Inbox

 

Gadget Nieuws 2

Je denkt misschien, niet weer een app om je e-mail op te schonen. In het afgelopen jaar hebben diverse bedrijven geprobeerd om je e-mail overzichtelijker en efficiënter te maken. Zo heeft Dropbox Mailbox, Microsoft gebruikt de Outlook-app en Google heeft Gmail. Nu heeft Google een nieuwe app naast het bekende Gmail; Inbox. De app is meer een assistent dan een volwaardige e-mailbox, zodoende combineert het functies van Gmail, Google Now en Google+. De assistent zorgt er voor dat de gebruiker enkel relevante informatie ziet. Dit kunnen telefoonnummers, openingstijden en locaties, herinneringen en e-mails zijn. In plaats van verschillende programma’s openen wordt deze informatie nu gebundeld in Google Inbox. Naar onze mening deed Google Now hier al een poging toe, Google vond dit blijkbaar niet ver genoeg gaan. De app staat nog in de kinderschoenen en is enkel op uitnodiging beschikbaar. Google past deze lancering vaker toe, je kan een uitnodiging aanvragen via inbox@google.com. Als je al iemand kent die de app heeft kun je zo een uitnodiging krijgen.

Gadget Nieuws Google Inbox

 

Maar Google zit niet stil, ze zijn al druk bezig met een vervolg op de Gmail en Inbox e-maildienst. Op dit moment werken ze aan Google Bigtop. De dienst werkt voornamelijk op basis van taken, door het lezen van je mail zorgt de dienst er dat jouw mail in een categorie terecht komt. De tabbladen in Gmail zijn in principe een light versie van wat Google eigenlijk wilt bereiken. Tot nu toe is Google Bigtop nog een gerucht en kunnen wij belist nog niet zeggen dat de dienst er daadwerkelijk gaat komen. Maar de eerste berichten zijn zeker veelbelovend. Enkele opvallende onderdelen van de dienst is het ‘pinnen’ van berichten, Hangout kolom (doet ons aan Facebook denken) en de tabbladen in de linkerhoek. Wie rechtsonder kijkt ziet de rode knop om akties uit te voeren. Welke taken dit zijn is niet bekend. Uiteraard in het nieuwe Material Design (Android 5.0).

Bron: http://www.androidpolice.com/2014/10/21/rumor-a-project-codenamed-bigtop-will-be-googles-new-task-oriented-email-system/

3. Memeoirs

 

Gadget Nieuws Memeoirs

Memeoirs, het bedrijf dat je fysieke boeken laat afdrukken vanuit je e-mail, Facebook- en Whatsappberichten, heeft deze week bekend gemaakt dat de Whatsapp-boeken foto-ondersteuning krijgen.

Het idee achter de Memeoirs boeken is verrassend simpel. Een chat in Whatsapp is als tekstbestand te exporteren. Je hoeft dit bestand alleen maar naar Memeoirs te sturen, zij zorgen er dan voor dat de layout zo wordt aangepast dat er automatisch een mooi boek verschijnt. Je krijg je aan het eind de mogelijkheid om enkele aanpassingen te doen.

Voor de afbeeldingen wordt alleen Whatsapp nog ondersteund, de foto toevoeging volgt binnenkort voor Facebook en e-mail. Memeoirs heeft aangegeven dat zij binnenkort meer toepassingen gaan lanceren, dus je boekenkast kan weer een nieuw leven krijgen dankzij deze leuke app.

Bron: http://thenextweb.com/insider/2014/10/23/memeoirs-now-lets-make-picture-books-whatsapp-conversations/

4. Seat Serve

 

Gadget Nieuws Memeoirs Seat Serve

Als je in een stadion, een schouwburg of in een bioscoop zit dan wil je graag naar de voorstelling of wedstrijd kijken. Je staat dan ook niet te juichen als de persoon naast je opeens drinken wil gaan halen. Je gaat staan, ziet de helft niet meer van wat er zich afspeelt, zelfs het stoeltje klapt omhoog en tussentijds mag je jezelf in een ongemakkelijke houding wringen om die persoon door te laten.

In Amerika is daar nu een oplossing voor gevonden. Eigenlijk heel simpel, dit mogen ze in Nederland ook standaard gaan invoeren. Seat Serve zorgt er voor dat je jouw bestelling naar keuze in een app kan plaatsen, volledig ingevuld door je rij- en stoelnummer door te geven. Geniet ontspannen van de voorstelling/wedstrijd, dan zorgt de catering er voor dat je bestelling op de juiste plek wordt bezorgd.

Bron: http://seatserve.com/site/

5. Foursquare en Swarm zakken verder weg

 

Gadget Nieuws Memeoirs Foursquare

De Volkskrant schreef op 23 oktober j.l. een artikel over het kwakkelende Foursquare. Nog geen twee maanden geleden is Foursquare compleet vernieuwd en koppelde het de chatfunctie los van zijn incheck-applicatie. De chatfunctie kreeg nieuw leven in de vorm van Swarm. Helaas zorgde deze nieuwe app er niet voor dat Foursquare nieuwe gebruikers kreeg. Sterker nog, het bedrijf zakt steeds verder weg en krijgt iedere maand minder bezoekers. Kort na de vernieuwde lancering werden bezoekers weer enthousiast, echter is dat nu ver te zoeken. Het is maar de vraag in hoeverre mensen blijven inchecken, uit de cijfers blijkt dat steeds meer mensen deze stap overslaan.

Foursquare is echter positief. Het heeft een verhoging van 60% waargenomen in het mobiele gebruik. Ze geven aan dat 1/3 van de bezoekers actief is op Foursquare, 1/3 alleen op Swarm en de laatste 1/3 gebruikt beide diensten. Om voor meer winstgevendheid te zorgen is het bedrijf van plan om advertenties te plaatsen op Twitter en Facebook. Wij geloven er niet in dat dit duizenden loyale bezoekers gaat opleveren, wij wachten af.

Bron: http://venturebeat.com/2014/10/23/will-the-check-in-survive-foursquares-controversial-relaunch-by-the-numbers/

Op 26 november verschijnt een nieuwe editie van Fresh! Gadget nieuws.

 

Category:
  Online marketing
this post was shared 0 times
 000
About

 Ruben van Putten

  (14 articles)

Leave a Reply

Your email address will not be published.